L’European Centre for Minority Issues ha entrevistat Aida Martori

   14 de septiembre de 2020  /  Comentarios desactivados en L’European Centre for Minority Issues ha entrevistat Aida Martori

L’European Centre for Minority Issues ha publicat una sèrie d’entrevistes a acadèmics de diferents països sobre mitjans en llengua minoritària (MLM en les seves sigles en anglès, referint-se a Minority Language Media).

Es tracta d’un repàs internacional sobre l’ecosistema mediàtic en diverses regions europees, amb un èmfasi especial en com la pandèmia del Coronavirus ha afectat els mitjans de cada indret. 

La Dra. Aida Martori Muntsant, membre del Grup Daniel Jones i professora a la UAB i al Tecnocampus, ha exposat el cas de Catalunya. Ha emfatitzat el fet que el consum de mitjans de servei públic ha pujat, tant pel que fa als mitjans tradicionals com als portals digitals, i ha exposat els problemes econòmics a què han de fer front les empreses de mitjans de comunicació com a conseqüència de la crisi del Covid19. També ha destacat quin ús es feia de les xarxes socials durant el confinament  i ha exposat iniciatives que han nascut en l’entorn digital en català, com ara canal Malaia, entre d’altres aspectes. 

La sèrie d’entrevistes ha comptat amb altres persones expertes a nivell internacional, com ara la Dra. Jenny Stenberg-Sirén, que ha parlat del cas dels mitjans en llengua sueca a Finlàndia, la Dra. Miren Manias-Muñoz, que s’ha referit al País Basc, la professora Elin Haf Gruffydd Jones, que ha aprofundit en el cas de Gal·les, o el Dr. John Walsh, que ha exposat la situació dels mitjans que fan servir la llengua irlandesa. 

 

 

Etiquetas: , ,


RSS  |  Twitter  |  Facebook