Tres investigadors del Grup Daniel Jones col·laboren de nou en l’’Informe de la Comunicació a Catalunya’

   2 de noviembre de 2017  /  Comentarios desactivados en Tres investigadors del Grup Daniel Jones col·laboren de nou en l’’Informe de la Comunicació a Catalunya’

Isabel Fernández Alonso, Marc Espín i Mercè Díez han participat novament com autors de dos capítols a la darrera edició de l’Informe de la comunicació a Catalunya, corresponent al bienni 2015-2016.

Informe de la Comunicació a Catalunya 2015-2016

Els dos capítols signats pels membres del Grup Daniel Jones s’ubiquen a la primera part de l’informe, corresponent al marc general, on s’analitzen aquells aspectes que tenen una incidència transversal als diversos mitjans i indústries de la comunicació i la cultura. Concretament, Isabel Fernández i Marc Espín repeteixen com a responsables del capítol “Les polítiques de comunicació”. Mercè Díez, per la seva banda, s’ha encarregat de l’apartat “Economia i finançament de la informació”, que s’ha reenfocat en relació als informes d’anys anteriors, ja que ara integra els capítols que abans es dedicaven específicament a l’anàlisi dels grups de comunicació i a la inversió publicitària als mitjans de comunicació.

El capítol sobre polítiques de comunicació para atenció a les principals mesures implementades durant el bienni 2015-2016 en relació a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya i de suport als mitjans privats. També valora la coherència entre les propostes programàtiques realitzades per la coalició Junts pel Sí i la seva acció política, i les actuacions del Govern espanyol amb transcendència a Catalunya, com l’adjudicació de noves llicències de TDT de cobertura estatal.

Pel que fa al comportament econòmic de sector de la comunicació, s’observa que tant a Catalunya com a Espanya, s’ha mantingut durant el bienni una tendència moderadament positiva que ja s’havia apreciat el 2014. Amb tot, els ingressos per publicitat i aportacions dels usuaris queden molt lluny de les xifres assolides el 2007.

L’Informe de la Comunicació a Catalunya és una iniciativa de l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB). L’ultima edició es va presentar públicament al Palau Robert de Barcelona el passat 28 de setembre.

Etiquetas: , , , , , ,


RSS  |  Twitter  |  Facebook