Es publica el treball resultant del X Premi de la ACPC, realitzat per Aida Martori

   18 de enero de 2021  /  Comentarios desactivados en Es publica el treball resultant del X Premi de la ACPC, realitzat per Aida Martori

S’ha fet públic l’estudi De premsa de proximitat a mitjans multimèdia, camí cap al transmèdia?, que ha dut a terme Aida Martori, professora del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura i membre del grup Daniel Jones, en el marc del X del Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal.

Es tracta d’un treball publicat per l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), que analitza l’adaptació dels mitjans de proximitat a les dinàmiques digitals. La recerca presenta la situació actual d’aquests actors i elabora un decàleg de recomanacions per a una millor adaptació de la premsa de proximitat a l’espai digital:

  1. Apostar pel periodisme de qualitat, també en digital.
  2. Focalitzar-se en les audiències.
  3. Oferir un producte diferenciat.
  4. Diversificar les vies d’ingressos.
  5. Potenciar la marca.
  6. Integrar les redaccions.
  7. Diversificar els perfils.
  8. Consolidar les dinàmiques multimèdia.
  9. Incorporar les narratives transmèdia.
  10. Innovar, com a eix vertebrador.

 

L’estudi considera que els mitjans locals i comarcals s’han de centrar en les audiències, oferint un producte de qualitat —també a l’entorn digital—, amb dinàmiques multimèdia i transmèdia, i amb una diversificació de canals, formats i narratives. A més, conclou que cal cercar models de negoci que rendibilitzin l’espai virtual (que poden incloure accions on-off-on) i integrar la innovació com un element cabdal dels projectes.

Martori assenyala que la missió de l’estratègia digital ha de ser mantenir el lideratge al territori, i que la premsa local i comarcal segueixi essent un actor de proximitat cabdal. A més, reclama que l’espai virtual no es veig com un enemic del paper, sinó com una oportunitat per a potenciar aquests actors. De fet, s’apunta que és més necessari que mai que hi hagi mitjans propers a la ciutadania que ofereixin informació rigorosa, i amb els quals els usuaris estableixin una relació de confiança.

El Premi de recerca universitària Premsa Comarcal està promogut per l’ACPC, la Xarxa Vives d’Universitats i compta amb el patrocini de Caixabank.

Podeu descarregar-vos el treball de recerca pitjant aquí

Etiquetas: ,


RSS  |  Twitter  |  Facebook