Article sobre les emissions de TV3 als territoris de parla catalana

   14 de enero de 2016  /  Comentarios desactivados en Article sobre les emissions de TV3 als territoris de parla catalana

Aquest passat desembre s’han reprès a les Balears les emissions dels Canals 3/24 i Super3-33 de Televisió de Catalunya. El març de 2015 aquests canals van desaparèixer de l’oferta televisiva terrestre a les Illes després que el Govern espanyol va aplicar una reducció de l’espai radioelètric a totes les autonomies. El Govern de José Ramón Bauzá va decidir mantenir les emissions del català TV3CAT, però no les dels canals temàtics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que, com ara es comprova, eren tècnicament possibles amb l’espai radioelèctric i la tecnologia d’emissió disponibles.

Revista Área Abierta

Revista Área Abierta

Per posar en context aquest fet, us recomanem la lectura de l’article que els investigadors Josep Àngel Guimerà i Orts i José Joaquín Blasco Gil van publicar aquest 2015 a la revista ‘Área Abierta’  amb el títol “La regularización de las emisiones de televisión autonómica fuera de la comunidad de origen: el caso de Cataluña (2004-2014)”.

En aquest text, els dos membres del Grup Daniel Jones detallen i analitzen els acords firmats per Catalunya amb els territoris veïns per legalitzar les emissions dels canals de la televisió pública catalana. L’article sistematitza l’evolució històrica d’aquestes emissions i les iniciatives polítiques que les van dotar d’un marc legal que les protegís i, a més, identifica els conflictes polítics i culturals que les han envoltat.

Etiquetas: , , , , , , , , ,


RSS  |  Twitter  |  Facebook