Aida Martori publica un article sobre digitalització de la premsa local a Revista Mediterránea de Comunicación

   8 de julio de 2023  /  Comentarios desactivados en Aida Martori publica un article sobre digitalització de la premsa local a Revista Mediterránea de Comunicación

L’article “Las dinámicas multimedia y transmedia en la prensa de proximidad: ¿utopía o realidad? Un análisis del caso catalán”, elaborat per la Dra. Aida Martori Muntsant, investigadora del grup Daniel Jones i professora del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura, s’ha publicat a Revista Mediterránea de Comunicación.

La recerca analitza l’estadi de digitalització de la premsa de proximitat, així com la integració de dinàmiques multimèdia i transmèdia per part d’aquests actors.  L’estudi s’enfoca en tres dimensions (suport, format i narrativa), i posa de relleu que els mitjans locals fan servir diferents plataformes per a difondre continguts, tot i que es podrien explorar més formats i narratives a l’hora de presentar-los.

Els resultats subratllen que la premsa de proximitat es troba en un estadi multimèdia insipient, i que hi ha camí per recórrer a l’hora de fer servir narratives transmèdia.

Revista Mediterránea de Comunicación ha millorat els seus indicadors de qualitat, i és Q1 SJR en Estudis Culturals el 2022.

Accés a l’article

Participació al congrés d’IAMCR
Per altra banda, la Dra. Martori ha presentat la recerca ‘Innovation, young audiences, and political support in public service media. New challenges or are we late? An in-depth analysis of the Catalan case’ a la conferència anual de la International Association for Media and Communication Research (IAMCR), en la modalitat virtual.

La investigació, inscrita en l’àmbit temàtic de polítiques de mitjans de servei públic, analitza les tendències actuals dels mitjans públics des de tres eixos: la innovació, el públic jove i el suport polític, a partir de l’estudi del cas català, i s’emmarca en el projecte I+D Valcomm.

Sota el títol Inhabiting the planet: Challenges for media, communication and beyond, la cita d’IAMCR reuneix treballs d’acadèmics internacionals. El congrés presencial té lloc entre el 9 i el 13 de juliol a Lió, mentre que el virtual transcorre entre el 26 de juny i el 12 de setembre.

Etiquetas: , , , , ,


RSS  |  Twitter  |  Facebook